Proiecte

PERFORMANCE și PERFORMANȚĂ. Școala de vară ediția a doua

Cu sprijinul Primăriei Sector 2, au început înscrierile pentru cursurile gratuite de artă din cadrul Performance și Performanță – Școala de vară ediția a doua.

Proiectul se adresează tuturor adolescenților interesați de artă performativă, elevi ai liceelor din sectorul 2 București. 

Astfel, sunt 105 locuri disponibile, în grupuri a câte 15, pentru elevii ce doresc sa ia parte la următoarele cursuri: cursul de actorie susținut de Radu Solcanu, cursul de improvizație scenică coordonat de Ștefan Huluba, cursul de film preluat de regizorul Matei Lucaci-Grunberg, dans cu Lilian Cărăuș, cursul de canto coordonat de Robert Costin, teatru-dans cu Svetlana Lana Gluhova și de cursul media se va ocupa Călin Mocanu.

Copiii sunt invitați să își aleagă una din aceste specializări și să se înscrie fără taxe la adresa de mail office@victoryofart.com până pe data de 7 august 2023. Cursurile se desfasoară la Teatrul 7 pe o perioadă de nouă săptămâni și se încheie pe 9 octombrie cu un super performance și un super festival.

Prezentarea celor șapte momente lucrate pe parcursul atelierelor vor avea forma unui spectacol adaptat după celebra piesă de teatru scrisă de William Shakespeare “Visul unei nopți de vară” și va face parte integrantă din

festivalul Teen Art Performance la Teatrul Metropolis.

Fie că tinerii vor sa urmeze o carieră în domeniu sau doar să cunoască mai mult despre meseriile scenei, aceasta este o ocazie deosebită de a avea o preocupare folositoare, de a cunoaște oameni noi și de dezvoltare personală. Acest proiect se află la a doua ediție, prima, de asemenea spijinită de Primăria Sectorului 2, bucurându-se de un succes important în rândul adolescenților.

Festivalul Teen Art Performance

Asociaţia Victory of Art, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 şi în parteneriat cu Teatrul 7, invită publicul tânăr la ediţia a doua a festivalului Teen Art Performance ce va avea loc pe 21 şi 22 octombrie 2023 între orele 12.00 -22.00 la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Festivalul face parte din proiectul “Performance şi performanţă – Şcoală de vară de arte performative destinată elevilor din Sectorul 2, ediţia a 2-a” cofinanţat de Primăria Sectorului 2.

Timp de trei luni, 105 elevi ai liceelor Sectorului 2 din Bucureşti au participat gratuit la cursuri de teatru, muzică, dans, film, improvizaţie, media şi teatru-dans, pregătind un spectacol adaptat după “Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare. Festivalul se adresează în special adolescenţilor, dar nu numai, şi îşi deschide porţile cu multe surprize atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari şi anume concert Pyroblast şi sesiune de întrebări şi răspunsuri din partea publicului pentru mentorii proiectului.

Intrarea este liberă, iar programul festivalului Teen Art Performance este următorul: 21 octombrie 2023 – orele 12.00 – Prezentarea celor 7 grupe, 12.30 – Momente (teatru/ muzică/ dans/ improvizaţie), orele 14.00 – Întâlnire cu mentorii, orele 16.00 – Momente (teatrul/ muzică/ dans/ improvizaţie), orele 17.00 – “Odă V” – Trupa Brightside Dramă, orele 18.15 – “Amadeus” – de Peter Shaffer, orele 20.00 – concert Pyroblast. A doua zi de festival, 22 octombrie 2023 conţine următorul program: orele 12.00 – Prezentarea celor 7 grupe, orele 12.30 – “Cântăreaţa Cheală” – Trupa Spiru Haret, orele 14.00 – Întâlnire cu mentorii, orele 15.00 – Momente Teatru/ Muzică/ Dans/ Improvizaţie, orele 16.30 – “Lecţia” – de Eugen Ionesco, orele 18.00 – “Homo Americanus” – Concept şi Regie Paul Cimpoieru, orele 19.30 – “Visul unei nopţi de vară” spectacol realizat în cadrulproiectului “Performance şi performanţă – Şcoală de vară de arte performative destinată elevilor din Sectorul 2, ediţia a 2-a”.

Proiectul “Performance şi performanţă – Şcoală de vară de arte performative destinată elevilor din Sectorul 2, ediţia a 2-a” a fost cofinanţat de Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Victory of Art şi Teatrul 7.

ȘANSA

ȘANSA, un proiect cultural ce le oferă un viitor tinerilor, proiect sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național se finalizează astăzi cu un maraton de teatru.

Proiectul “Șansa” este un demers de educație prin artă performativă adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, care se realizează alături de Victory of Art și e susținut de AFCN.
Timp de 3 luni, 50 de elevi au beneficiat gratuit de un program complex susținut de traineri de actorie, improvizație, muzică, dans și debate sau gândire critică.

PRIGORIA

Proiect Educ Art , finanțat de Primăria Sectorului 5, partener Victory of Art
Începând cu luna septembrie, PRIGORIA TEEN FEST a propus tuturor adolescenților bucureșteni trei zile pline de energie, culoare si diversitate printr-un program artistic si cultural creat special pentru ei. Cu un program complex, atent curatoriat, structurat în 7 sectiuni artistice, festivalul a fost cel mai atractiv eveniment adresat adolescenților bucureșteni, pe durata primei vacante inter-modulare ce a avut loc în saptamâna 24-30 Octombrie 2022.
Peste 30 de ore de program variat -inculzând spectacole de teatru, dans, concerte sustinute de tineri dar si de DJ, proiectii de film, expozitii de art vizualã, happening-uri artistice si dialoguri inspirationale, ce au creat atmosfera perfectă pentru distractie si dialog.
Festivalul și-a propus să creeze cadrul perfect în care tinerii adolescenti să se conecteze la tematici actuale, să aibă experiente culturale autentice,să lege prietenii noi,să dialogheze, să danseze, să își facă auzită vocea generatiei din care fac parte.

VORBEȘTE-MI

“Vorbește-mi” arată povestea copiilor de care se ocupă Asociația Reshape, copii care provin din familii defavorizate. Împreună putem combate abandonul școlar.

“Vorbește-mi” este un proiect realizat de Victory of Art, partener Asociația Reshape și susținut de AFCN.