noiembrie 15, 2022by adina

ȘANSA, un proiect cultural pentru un viitor cu șansă tinerilor Proiectul “Șansa” este un demers de educație prin artă performativă adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, care se realizează alături de Victory of Art și susținut de AFCN. La Școala Victory of Art s-a desfășurat proiectul “Șansa”, ce reunește traineri de actorie, improviza-ție,...

ȘANSA, un proiect cultural pentru un viitor cu șansă tinerilor

Proiectul “Șansa” este un demers de educație prin artă performativă adresat copiilor de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, care se realizează alături de Victory of Art și susținut de AFCN. La Școala Victory of Art s-a desfășurat proiectul “Șansa”, ce reunește traineri de actorie, improviza-ție, muzică, dans și debate sau gândire critică. Astfel, 3 mentori din domeniul teatral, Matei Lu-caci-Grunberg, Calin Mocanu și Ion Mircioagă i-au ajutat pe elevii de la Liceul Teoretic Nichita Stănescu din București să evolueze prin intermediul artei, pentru a-și descoperi talentele, dar mai ales pentru a se descoperi pe ei înșiși și a se dezvolta ca persoane.

Mentorii au generat plus valoare pentru acești tineri, care au nevoie de sprijin și susținere prin intermediul educației artistice. Elevii au participa la dezvoltarea abilităților de comunicare, exprimare și învățare alternativă prin teatru, muzică, dans și gândire critică. Astfel, la final au fost protagoniștii a 5 spectacole, care au fost prezentate în sistem maraton pe parcursul unei zile pe scena Teatrului de Animație Țăndărică din București.

 

Sunt foarte încântată că pot să ajut tinerii să vadă plus valoarea artei. Îmi doresc ca tinerii să se descopere prin artă, iar muzica, dansul, actoria, dezbaterile și interacțiunile le pot crea un viitor strălucit. Dincolo de a avea această șansă de a descoperi talente, mă bucur enorm că pot alături de profesorii de la Școala Victory of Art să le dăm un sens și o sansă tinerilor, care înseamnă viitorul, chiar începând de mâine. Cel mai important pentru mine ca profesor, mamă și iubitoare de talente este să ofer un cadru în care elevii să se simtă împliniți, iar în cadrul proiectului „Șansa” am avut bucuria să pot face asta”, a spus Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Șansa.

 

Se dorește ca prin intermediul proiectului ”Șansa” să se creeze un adevărat fenomen de revitalizare a învățământului prin educație alternativă teatrală, în timp ce festivalul să devină un reper pentru evenimentele dedicate teatrului adolescentin din întreaga Capitală. Pe termen mediu și lung, se are în vedere o replicare a acestui program într-un număr și mai mare de licee, dar și în școlile generale, pentru a cuprinde întreaga arie a capitalei și chiar realizarea unui program național de acest tip, dacă rezultatele ne vor confirma așteptările.

Șansa este un proiect care s-a realizat alături de Victory of Art și susținut de AFCN.